Як приготувати лосось у тісті: рецепт унікальної та корисної страви
На нього не піде надто багато ресурсів та грошей

Рецепт лосою в тесті/Фото: Getty images
Лосось є однією з найкорисніших риб, оскільки у великій кількості містить жирні кислоти омега-3. Ця риба відмінно поєднується з різними продуктами та швидко готується. Ми поговоримо про те, як приготувати лосось у тесті.
Складові
- 30 г свіжого зеленого базиліка;
- 20 г кропу;
- 1 ч. л. лимонної тертої цедри;
- Три чверті чайної ложки солі;
- 50 г вершкового масла;
- 1 кілограм філе лосося;
- 0,5 кг листкового дріжджового тіста;
- Чорний мелений перець;
- Куряче яйце.
Алгоритм приготування
- Дрібно нарізаємо листя базиліка та зелень кропу.
- Змішуємо з розм'якшеним вершковим маслом, цедрою лимона та солимо.
- З філе лосося видаляємо всі можливі кісточки, обполіскуємо холодною водою та обсушуємо серветками.
- Деко потрібно застелити папером для випікання.
- Ціле філе слід розрізати навпіл, одну половину покласти спинкою вниз на лист злегка розкотеного листкового тіста. Він повинен бути за розміром, щоб обернути рибу з невеликим запасом.
- Солимо, перчимо філе.
- Начинку з трав та олії рівномірно розподіляємо поверх філе. Накриваємо зверху половиною філе, солимо і перчимо.
- Змащуємо тісто навколо риби збовтаним яйцем і обертаємо рибу, злегка притискаючи місця склеювання. Повинно вийти щось на зразок конверта.
- Обрізаємо зайве тісто. Зверху варто змастити тісто яйцем, що залишилося і гострим ножем слід нанести легкий малюнок у вигляді сіточки.
- Рибу слід запекти в розігрітій до ста дев'яноста градусів за духовкою Цельсію протягом 20-25 хвилин. Тісто має стати золотистим.
Також пропонуємо вам відкрити для себе новий смак дерунів. Ніжні та хрусткі водночас: рецепт французьких дерунів від Джулії Чайлд.
Джерело:
Recepty ua
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні