Такого ви ще не куштували: готуємо грибний суп з варениками
Ця страва приємно здивує своїм смаком

Грибний суп з варениками/Фото: pexels
Існує безліч рецептів супів, однак цей ви ще, імовірно, не куштували. Пропонуємо приготувати грибний суп з домашніми варениками.
Інгредієнти
Основні
- вода - 2 л
- гриби - 600 г
- сіль - за смаком
- зелень - за смаком
Для вареників
- борошно пшеничне - 150 г
- яйця курячі - 1 шт.
- олія соняшникова - 40 г
- картопля - 3 шт.
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- сіль - за смаком
- перець чорний мелений - за смаком
Спосіб приготування
- Почищені гриби залийте 2 л води, доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть на невеликому вогні 30 хвилин.
- Дістаньте гриби, а бульйон процідіть. Цибулю очистьте і дрібно наріжте. Гриби поріжте невеликими шматочками.
- Розігрійте сковороду з 20 мл олії та обсмажте цибулю до прозорості. Додайте гриби, посоліть, поперчіть і смажте, поки не випарується рідина.
- Картоплю очистьте, помийте і варіть у підсоленій воді 30 хвилин. З готової картоплі злийте воду, потім потовчіть у пюре. Додайте гриби з цибулею і добре вимішайте.
- Для вареників борошно змішайте з сіллю, додайте яйце, 20 мл олії, трошки води і замісіть еластичне тісто. Тонко розкачайте тісто і сформуйте вареники.
- Бульйон доведіть до кипіння, посоліть, покладіть вареники і варіть, помішуючи, приблизно 15 хвилин. Готові вареники розкладіть в тарілки, залийте бульйоном, прикрасьте зеленню і подавайте до столу.
Раніше ми писали рецепт борщу з вишнями. Кременецький червоний борщ – ідеальна страва для літа.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні