ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

У цій страві є броколі, тож вона корисна: готуємо швидше для всієї родини

Рецепти 13:32 - 18 квітня 2025

Покроковий рецепт приготування букатіні зі сливками, сиром, беконом і броколі

Є опис рецепта та рекомендації з приготування. Фото: скрін

Є опис рецепта та рекомендації з приготування. Фото: скрін

Букатіні зі сливками, сиром, беконом і броколі.

Інгредієнти на 4 персони:

  • 1/2 ст. л. вершкового масла
  • 1/2 ст. л. оливкової олії
  • 6 слайсів бекону, нарізаних скибочками
  • 1 ріпчаста цибулина, нарізана кубиками
  • 1 ч. л. часникового порошку
  • 1 ч. л. цибулевого порошку
  • 1 ч. л. паприки
  • 1/2 ч. л. пластівців чилі (за бажанням)
  • Сіль і перець
  • 270 г в'ялених помідорів
  • 4 зубчики часнику, дрібно нарізаних
  • 2 ст. л. вершкового сиру
  • 150 мл згущених вершків
  • 1 головка броколі, розділена на суцвіття
  • 250 г букатіні (повірте, для цього не треба багато макаронів, максимум 300 г на чотирьох)
  • Пармезан

Подавайте з:

  • Свіжо натертим пармезаном
  • Свіжо нарізаною петрушкою

Приготування:

1. Доведіть до кипіння велику каструлю води та щедро посоліть.

2. В окремій каструлі на середньому вогні на вершковому і рослинній олії обсмажте бекон. Зніміть зі сковороди, щойно бекон стане хрустким.

3. Вода вже має закипіти — додайте броколі й варіть 2 хвилини. Вийміть і відкладіть у бік, коли вона стане яскраво-зеленою.

4. Злийте частину жиру від бекону, перш ніж додати на сковороду цибулю зі спеціями.

5. Коли броколі буде готова, додайте в ту ж воду макарони і постійно помішуйте перші 30–60 секунд, щоб не злиплися.

6. Коли цибуля стане м’якою, додайте в’ялені помідори.

7. Через декілька хвилин додайте часник і готуйте до появи аромату.

8. Додайте вершковий сир та вершки, добре перемішайте, поки вони не розтануть і не поєднаються.

9. Додайте готову броколі та половину бекону, перемішайте.

10. Додайте трохи води з-під макаронів, щоб емульгувати соус, потім викладіть до сковороди букатіні аль денте й перемішайте до рівномірного покриття.

11. Додайте пармезан для загущення соусу. Якщо соус надто густий — додайте ще трохи води з-під макаронів. Відкорегуйте баланс, поки не будете задоволені консистенцією.

12. Подавайте, посипавши залишком бекону, пармезаном і свіжою нарізаною петрушкою.

ГЛАЗУР ДЛЯ ПАСКИ: не кришиться і не липне.

Джерело: nutritionstutorial

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин