У цій страві є броколі, тож вона корисна: готуємо швидше для всієї родини
Покроковий рецепт приготування букатіні зі сливками, сиром, беконом і броколі

Є опис рецепта та рекомендації з приготування. Фото: скрін
Букатіні зі сливками, сиром, беконом і броколі.
Інгредієнти на 4 персони:
- 1/2 ст. л. вершкового масла
- 1/2 ст. л. оливкової олії
- 6 слайсів бекону, нарізаних скибочками
- 1 ріпчаста цибулина, нарізана кубиками
- 1 ч. л. часникового порошку
- 1 ч. л. цибулевого порошку
- 1 ч. л. паприки
- 1/2 ч. л. пластівців чилі (за бажанням)
- Сіль і перець
- 270 г в'ялених помідорів
- 4 зубчики часнику, дрібно нарізаних
- 2 ст. л. вершкового сиру
- 150 мл згущених вершків
- 1 головка броколі, розділена на суцвіття
- 250 г букатіні (повірте, для цього не треба багато макаронів, максимум 300 г на чотирьох)
- Пармезан
Подавайте з:
- Свіжо натертим пармезаном
- Свіжо нарізаною петрушкою
Приготування:
1. Доведіть до кипіння велику каструлю води та щедро посоліть.
2. В окремій каструлі на середньому вогні на вершковому і рослинній олії обсмажте бекон. Зніміть зі сковороди, щойно бекон стане хрустким.
3. Вода вже має закипіти — додайте броколі й варіть 2 хвилини. Вийміть і відкладіть у бік, коли вона стане яскраво-зеленою.
4. Злийте частину жиру від бекону, перш ніж додати на сковороду цибулю зі спеціями.
5. Коли броколі буде готова, додайте в ту ж воду макарони і постійно помішуйте перші 30–60 секунд, щоб не злиплися.
6. Коли цибуля стане м’якою, додайте в’ялені помідори.
7. Через декілька хвилин додайте часник і готуйте до появи аромату.
8. Додайте вершковий сир та вершки, добре перемішайте, поки вони не розтануть і не поєднаються.
9. Додайте готову броколі та половину бекону, перемішайте.
10. Додайте трохи води з-під макаронів, щоб емульгувати соус, потім викладіть до сковороди букатіні аль денте й перемішайте до рівномірного покриття.
11. Додайте пармезан для загущення соусу. Якщо соус надто густий — додайте ще трохи води з-під макаронів. Відкорегуйте баланс, поки не будете задоволені консистенцією.
12. Подавайте, посипавши залишком бекону, пармезаном і свіжою нарізаною петрушкою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!