Погано впливає на серце та нирки: чому сіль може нашкодити організму та чим її замінити
Пропонуємо дізнатися, якими більш корисними продуктами можна замінити сіль

Сприяє розвитку гіпертонії та ожиріння: корисні та шкідливі властивості солі/Фото: Рexels
Сіль часто асоціюється із висловом "біла смерть". І це недаремно, адже вона викликає залежність, сприяє розвитку гіпертонії та призводить до ожиріння. Ми розповімо про корисні та шкідливі властивості солі, а також порадимо вам, чим її замінити.
Чому сіль може бути шкідливою для організму
Добова норма солі - 5 грамів, однак більшість людей споживають в середньому 9-12 грамів на день. Збільшується ризик розвитку гіпертонії та інших захворювань серця та судин, до того ж сіль сприяє затримці рідини в організмі, що призводить до ожиріння. Це підвищує навантаження на серце та нирки.

Сіль небезпечна й тим, що вона міститься у хлібобулочних виробах, крупах, готових м'ясних та молочних продуктах, а також у майонезах, кетчупах, консервах та інших продуктах переробки.
Зменшення кількості споживаної солі в день сприяє зниженню артеріального тиску та покращенню самопочуття при інших хронічних хворобах.

Чим замінити сіль: альтернативні продукти
Пропонуємо 3 альтернативні варіанти, якими можна замінити сіль.
- Соєвий соус – це продукт бродіння соєвих бобів. Він містить безліч амінокислот, вітамінів та мінералів.
- Спеції, у складі яких є сіль. На полицях магазинів досить багатокомпонентних приправ, які можна застосувати.
- Часник, сушені овочі, оскільки в процесі вилучення вологи з овочів вони стають більш солоними. Це може бути селера, морква, помідори, перець.
Раніше ми писали, чи потрібно остерігатися хліба та круп. Дієтолог розповіла про шкоду та користь глютену.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!