Мариновані огірки: в чому користь й шкода популярної "закрутки"
Людям, у яких проблеми з кишечником та серцем, краще відмовитися від регулярного вживання маринованих огірків

Можна нашкодити кишечнику: кому протипоказані мариновані огірки/Фото: SuckerPunch Gourmet/Unsplash
Мариновані огірки це одна з найпопулярніших "закруток" серед українців. Багато людей полюбляє цей консервований овоч й вживає його у будь-яку пору року. Цей продукт має достатньо корисних властивостей, проте, у великих кількостях може й відчутно нашкодити здоров'ю.
Чим корисні мариновані огірки
Користь маринованих огірків для організму залежить від варіанту їх приготування. Якщо огірки маринуються без використання оцту, то вони є хорошим пробіотиком й позитивно впливають на стан кишечника.
Завдяки вітаміну А огірки допоможуть підтримувати зір в хорошому стані, а вітамін К, який регулює рівень кальцію в організмі, підтримає здоров'я кісток. Деякі дослідження також показують, що мариновані огірки, а особливо розсіл з них, допомагають при судомах м'язів.
Чим мариновані огірки шкідливі
Якщо огірки законсервовані з використанням оцту, то вони уже не є пробіотиком й можуть містити велику кількість консервантів. Цей овоч може викликати здуття живота, як й будь-яка інша солона їжа, тому переїдатись улюбленою закруткою не варто.
Краще відмовитися від вживання маринованих огірків людям, які страждають на холецистит, гепатит й хвороби шлунково-кишкового тракту. Вживання цього овоча варто звести до мінімуму людям з гіпертонією, й проблемами з серцем. Вагітним краще не їсти більш як два мариновані огірки на добу, а за два місяці до пологів взагалі відмовитися від цього продукту.
Раніше ми писали, від яких продуктів варто відмовитися у спеку. Вони можуть серйозно нашкодити організму.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!