ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Цей смаковий досвід буде одним з найкращих у вашому житті: спробуйте ці галушки зі сливами

Різне 20:05 - 26 травня 2025

Це класична страва австрійської кухні зі складною назвою Zwetschgenknödel або Pflaumenknödel

Цей смаковий досвід буде одним з найкращих у вашому житті: спробуйте ці галушки зі сливами

Цей смаковий досвід буде одним з найкращих у вашому житті: спробуйте ці галушки зі сливами/Фото: KitchenStories

Поділимось з вами традиційним австрійським рецептом Zwetschgenknödel. Не бійтеся цієї складної назви – це щось схоже на галушки, але доволі незвичні, адже поєднують солодке картопляне тісто з кислинкою слив. Старайтеся обирати дрібніші сливи, але й з великим не мало б бути проблем (просто галушки вийдуть великими).

Інгредієнти

  • 500 грамів картоплі
  • 8-15 слив (залежно від розміру)
  • 60 грамів вершкового масла
  • 2 яєчні жовтки
  • ¼ чайної ложки солі
  • 180 грамів борошна
  • 8-15 кубиків цукру
  • 80 грамів панірувальних сухарів
  • 3 столові ложки цукру
  • ¼ чайної ложки меленої кориці
  • борошно (для присипки)
  • цукор кондитерський (для подачі)

Спосіб приготування

  1. Картоплю очистити, розрізати уздовж навпіл і викласти в каструлю. Залийте холодною водою, доведіть до кипіння без солі й варіть близько 15–20 хвилин, залежно від розміру картоплі, до готовності.
  2. Злийте гарячу воду й добре подрібніть картоплю. Додайте половину вершкового масла невеликими шматочками, а також яєчні жовтки і добре перемішайте ложкою.
  3. По столовій ложці додаємо сіль і борошно і добре вимішуємо руками, поки тісто не перестане липнути. При необхідності додайте ще трохи борошна. Дайте тісту охолонути приблизно 5–10 хв.
  4. Тим часом розріжте сливи навпіл, видаліть кісточку. Потім в кожну сливу втисніть шматочок цукру і знову закрийте.
  5. Доведіть воду до кипіння у великій каструлі, а потім зменште вогонь, щоб вода лише повільно кипіла. Картопляне тісто ділимо ножем на стільки частин, скільки й слив і скачуємо кульки. Руками, злегка присипаними борошном, розрівняйте по одному шматку тіста на злегка присипаній борошном робочій поверхні та покладіть всередину сливу. Потім повністю обгорніть тістом і сформуйте кулю. Продовжуйте таким же чином з рештою шматочків тіста та фруктів. Потім шумівкою обережно помістіть галушки в гарячу, але уже не киплячу воду, і дайте їм настоятися приблизно 10 хв.
  6. Тим часом розтопіть на сковороді вершкове масло. Додайте панірувальні сухарі, цукор і корицю і обсмажте до золотистої скоринки.
  7. Галушки вийміть з води, добре обсушіть, а потім обваляйте в підсмаженій суміші панірувальних сухарів. Посипте невеликою кількістю цукрової пудри і подавайте до столу ще теплим.

Цей полуничний рулет з тірамісу – гарна, смачна та весела варіація на тему тірамісу. Спіралеподібні шари крему з маскарпоне та полуниці розкриваються при нарізанні. Використовуйте найстигліші та найсоковитіші ягоди для найкращого смаку.

Джерело: Kitchen Stories

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин