Цей смаковий досвід буде одним з найкращих у вашому житті: спробуйте ці галушки зі сливами
Це класична страва австрійської кухні зі складною назвою Zwetschgenknödel або Pflaumenknödel

Цей смаковий досвід буде одним з найкращих у вашому житті: спробуйте ці галушки зі сливами/Фото: KitchenStories
Поділимось з вами традиційним австрійським рецептом Zwetschgenknödel. Не бійтеся цієї складної назви – це щось схоже на галушки, але доволі незвичні, адже поєднують солодке картопляне тісто з кислинкою слив. Старайтеся обирати дрібніші сливи, але й з великим не мало б бути проблем (просто галушки вийдуть великими).
Інгредієнти
- 500 грамів картоплі
- 8-15 слив (залежно від розміру)
- 60 грамів вершкового масла
- 2 яєчні жовтки
- ¼ чайної ложки солі
- 180 грамів борошна
- 8-15 кубиків цукру
- 80 грамів панірувальних сухарів
- 3 столові ложки цукру
- ¼ чайної ложки меленої кориці
- борошно (для присипки)
- цукор кондитерський (для подачі)
Спосіб приготування
- Картоплю очистити, розрізати уздовж навпіл і викласти в каструлю. Залийте холодною водою, доведіть до кипіння без солі й варіть близько 15–20 хвилин, залежно від розміру картоплі, до готовності.
- Злийте гарячу воду й добре подрібніть картоплю. Додайте половину вершкового масла невеликими шматочками, а також яєчні жовтки і добре перемішайте ложкою.
- По столовій ложці додаємо сіль і борошно і добре вимішуємо руками, поки тісто не перестане липнути. При необхідності додайте ще трохи борошна. Дайте тісту охолонути приблизно 5–10 хв.
- Тим часом розріжте сливи навпіл, видаліть кісточку. Потім в кожну сливу втисніть шматочок цукру і знову закрийте.
- Доведіть воду до кипіння у великій каструлі, а потім зменште вогонь, щоб вода лише повільно кипіла. Картопляне тісто ділимо ножем на стільки частин, скільки й слив і скачуємо кульки. Руками, злегка присипаними борошном, розрівняйте по одному шматку тіста на злегка присипаній борошном робочій поверхні та покладіть всередину сливу. Потім повністю обгорніть тістом і сформуйте кулю. Продовжуйте таким же чином з рештою шматочків тіста та фруктів. Потім шумівкою обережно помістіть галушки в гарячу, але уже не киплячу воду, і дайте їм настоятися приблизно 10 хв.
- Тим часом розтопіть на сковороді вершкове масло. Додайте панірувальні сухарі, цукор і корицю і обсмажте до золотистої скоринки.
- Галушки вийміть з води, добре обсушіть, а потім обваляйте в підсмаженій суміші панірувальних сухарів. Посипте невеликою кількістю цукрової пудри і подавайте до столу ще теплим.
Цей полуничний рулет з тірамісу – гарна, смачна та весела варіація на тему тірамісу. Спіралеподібні шари крему з маскарпоне та полуниці розкриваються при нарізанні. Використовуйте найстигліші та найсоковитіші ягоди для найкращого смаку.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!