Цей полуничний тірамісу-рулет – справжній хіт сезону
Його варто приготувати вже сьогодні

Цей полуничний тірамісу-рулет – справжній хіт сезону / Фото: Freepik
Цей полуничний рулет з тірамісу – гарна, смачна та весела варіація на тему тірамісу. Спіралеподібні шари крему з маскарпоне та полуниці розкриваються при нарізанні. Використовуйте найстигліші та найсоковитіші ягоди для найкращого смаку.
Вам знадобиться:
Полуничний сироп
- 1 кілограм полуниці, очищеної та нарізаної
- 1/2 склянки води
- 3/4 склянки білого цукру
- 1 столова ложка лимонного соку
Крем з маскарпоне
- 1 склянка жирних вершків
- 1 контейнер розм'якшеного сиру маскарпоне
- 1/2 склянки кондитерської цукрової пудри
- 1/4 склянки полуничного сиропу (рецепт вище)
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
Збірка
- 1 упаковка хрустких дамських пальчиків (печиво)
- 1 кг полуниці, очищеної від шкірки
Вам знадобиться:
- Для приготування полуничного сиропу покладіть нарізану полуницю та воду в каструлю на середній вогонь. За допомогою толкушки для картоплі або виделки подрібніть ягоди. Доведіть ягоди до кипіння, потім зменшіть вогонь до середнього і варіть близько 5 хвилин.
- Знімаємо каструлю з вогню. Висипаємо ягоди в дрібносітчасте ситечко, встановлене над скляним мірним стаканом. Тильною стороною ополоника або ложки натисніть на ягідну масу, щоб вичавити якомога більше соку (у вас повинно вийти приблизно 1 1/4 склянки соку). Тверді частинки викинути.
- Поверніть полуничний сік у каструлю, додайте білий цукор і лимонний сік. Доведіть до кипіння, помішуючи, щоб цукор розчинився. Зменшіть вогонь і варіть, поки суміш трохи не загусне, 10-15 хвилин. Зніміть з вогню і перекладіть в миску; накрийте кришкою і охолодіть полуничний сироп до повного застигання, приблизно 1 годину.
- Для крему з маскарпоне збийте жирні вершки в мисці електричним міксером на середній швидкості до утворення стійких піків. В окремій мисці збийте маскарпоне, кондитерський цукор, 1/4 склянки полуничного сиропу та ваніль до однорідної маси. Додайтезбиті вершки. Перекладіть 1 склянку крему з маскарпоне в миску; накрийте і поставтн в холодильник до готовності до використання.
- З решти полуниці наріжте ягоди на шматочки, щоб вийшло 3/4 склянки. Складіть нарізану полуницю в кремову суміш з маскарпоне, що залишилася. Решту полуниці збережіть для прикрашання рулету.
- Щоб зібрати, застеліть форму для випікання пластиковою плівкою, залишаючи трохи плівки за короткими краями форми. Занурте 12 паличок, одну за одною, в полуничний сироп, що залишився, щоб покрити їх, і викласти пліч-о-пліч уздовж у щільному ряді, покриваючи лівий довгий бік дека. Повторіть процедуру з рештою 12 паличками, щоб покрити іншу половину форми, переконавшись, що всі палички щільно прилягають один до одного і не мають проміжків. Сироп, що залишився, накрити кришкою і охолодити перед подачею.
- Рівномірно розподіляємо крем з маскарпоне з подрібненою полуницею по дамських пальчиках.
- Використовуючи поліетиленову плівку на одному короткому кінці дека, обережно скрутіть начинений прямокутник печива у вигляді колоди. Щільно обмотайте поліно поліетиленовою плівкою і обережно скрутіть, щоб сформувати рівну циліндричну форму. Покладіть рулет у холодильник і охолоджуйте щонайменше 4 години або до ночі.
- Для подачі обережно розгорніть рулет і викладіть на сервірувальне блюдо. Змастіть рулет кремом з маскарпоне, що залишився, щоб він покрив його. Наріжте полуницю, що залишилася, і прикрасьте рулет зовні.тНаріжте рол і подавайте з полуничним сиропом, що залишився.
Нещодавно ми ділилися рецептом курячих котлет у фритюрниці.
Джерело:
Allrecipes
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні