Цей ягідний десерт зводить Мережу з розуму, а готується елементарно
Цим рецептом у Мережі поділилася популярна американська кантрі-співачка Тріша Єрвуд

Цей ягідний десерт зводить Мережу з розуму, а готується елементарно/Фото: azerbaijan_stockers/freepik
Забудьте все, що ви знали про ягідні десерти — цей рецепт переверне ваше уявлення про домашню випічку! Ці пісочні батончики з чорницями — це ідеальний баланс між соковитими ягодами, хрусткою скоринкою та ніжною текстурою. Готується простіше, ніж пиріг, а виглядає так, ніби ви щойно вийшли з кулінарного шоу. Будьте обережними, тому що за одною порцією одразу піде друга.
Інгредієнти
Для тіста
- 115 грамів вершкового масла
- 150 грамів цукру
- 200 грамів борошна
- пів чайної ложки меленої кориці
- Дрібка солі
Для начинки
- 1 яйце
- 130 грамів сметани
- 65 грамів цукру
- 2 столові ложки лимонного соку
- 1 столова ложка борошна
- 4 чайні ложки кукурудзяного крохмалю
- 2 чайні ложки ванільного екстракту
- пів чайної ложки меленої кориці
- 2 склянки чорниці
Спосіб приготування
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Деко застеліть пергаментним папером так, щоб він звисав з двох сторін.
- Для тіста: у чаші кухонного комбайна змішайте масло, цукор, борошно, корицю та сіль. Обробляйте, доки суміш не почне з’єднуватися і злипатися, 1 хвилина.
- Вийміть ¾ тіста, решту залиште; рівномірно втисніть коржову суміш в підготовлену форму для випічки. Відкладіть.
- Для начинки: у середній мисці збийте яйце, сметану, цукор, лимонний сік, борошно, кукурудзяний крохмаль, ванільний екстракт і корицю до однорідності. Вмішайте 1 склянку чорниці. Вилийте начинку на корж. Зверху висипте решту чорниці, розподіливши їх рівномірно.
- Візьміть раніше відкладене тісто та посипте ним поверх ягід, стискаючи суміш у руках, щоб утворилися великі грудки.
- Випікайте 1 годину. Дайте охолонути. Вийміть деко й розріжте випічку на дев'ять квадратних частин.
Джерело:
The kitchn
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні