ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Бабагануш: створіть східну казку зі звичайного баклажана

Різне 21:44 - 19 червня 2025

Головна особливість цієї страви — легкий димний присмак та аромат

Бабагануш: створіть східну казку зі звичайного баклажана

Ніжний та ароматний Бабагануш: ваш новий улюблений рецепт з баклажанів/Фото: кадр з відео

Пориньте у світ східних смаків з бабаганушем – дивовижною баклажанною ікрою, що завоювала серця гурманів від Близького Сходу до Північної Африки. Ця унікальна закуска вирізняється своїм особливим способом приготування, що надає їй неповторного аромату та ніжної текстури.

Секрет криється у запечених на вогні або в печі баклажанах, які потім дрібно рубаються і поєднуються з ароматними спеціями та традиційною кунжутною пастою – тахіні. Подається бабагануш, щедро приправлений оливковою олією, і ідеально смакує з свіжим лавашем, перетворюючи звичайну страву на справжню кулінарну подорож.

Рецепт Бабагануша: інгредієнти

  • Баклажани 1 кг
  • Лимон 1 шт
  • Насіння кунжуту 50 г
  • Зелень петрушки та кінзи 0.5 пучка
  • Часник 1-3 зубчики
  • Оливкова олія 2 ст. л.
  • Сіль, гострий перець
  • Лаваш для подачі

Для початку потрібно запекти баклажани. Ідеально, якщо ви можете це зробити на відкритому вогні. Це надасть необхідного димного аромату. Але якщо багаття чи гриля у вас немає — скористайтеся духовкою. Запікати баклажани потрібно, поки шкірка не почорніє, а самі вони не стануть м'якими.

Спосіб приготування Бабагануша:

  1. Кунжут злегка обсмажити на сухій сковорідці й розмолоти в кавомолці або ступці до стану пасти. Додати 1-2 ч. л. холодної перевареної води і перемішати - тахіні готова.
  2. Остиглі та підготовлені баклажани можна дрібно нарубати ножем. Скласти м'якоть у велику миску і розім'яти. Полити м'якоть лимонним соком і перемішати.
  3. Часник дрібно нарубати - не натерти на тертку, додати до м'якоті баклажанів. Посолити великою морською сіллю і додати 1-2 щіпки крупно меленого гострого перцю.
  4. Додати підготовлену пасту тахіні, 1 ст. л. оливкової олії. Додати зелень.
  5. Дуже ретельно перемішати закуску, щоб усі інгредієнти змішалися і розподілилися.
  6. Бабагануш прийнято їсти зі шматком прісного хліба або лавашем, занурюючи його в закуску або набираючи її як ложкою.

Шукаєте ідеальну закуску, що поєднує в собі вишуканий смак і неймовірну швидкість приготування? Тоді рієт зі скумбрії — це саме те, що вам потрібно!

Джерело: Love and lemons

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин