Сирна насолода: запечена в два етапи картопля
Ця запечена картопля поєднує хрустку скоринку та ніжну начинку з сиру, сметани та зелені

Запечена картопля на вечерю / Фото: www.mashed.com
Ідеальна вечеря, коли часу обмаль, але хочеться чогось домашнього та смачного?
Двічі запечена картопля з сиром, сметаною та зеленою цибулею – це саме та страва, яка вразить вас своєю простотою та насиченим смаком.
Спочатку картопля готується в мікрохвильовці, а потім перетворюється на пухке пюре з вершковим маслом і молоком.
Начинка з тертого чедеру та сметани робить страву неймовірно ніжною та соковитою.
Запечені човники з картоплі виходять з апетитною скоринкою та ароматом, що нікого не залишить байдужим.
Додайте свіжу зелену цибулю та щіпку чорного перцю для ідеального фінального акценту. Це простий рецепт, але результат завжди святковий!
Інгредієнти на дві персони
- Картопля – 2 середні шт.
- Вершкове масло – 2 ст. л. (кубиками, розм’якшене)
- Молоко – 50 мл
- Твердий сир (чедер або інший) – 100 г (тертий)
- Сметана – 100 г
- Зелена цибуля – нарізана
- Сіль, чорний перець – на смак
Покроковий рецепт
- Розігрійте духовку до 180 °С. Картоплю добре вимийте, обсушіть і наколіть виделкою з усіх боків. Викладіть на тарілку та поставте в мікрохвильову піч на 10 хвилин.
- Дістаньте картоплю, розріжте її вздовж і дайте трохи охолонути. Обережно вийміть м’якоть ложкою, залишаючи трохи картоплі біля шкірки для стійкості човника.
- У мисці розімніть м’якоть картоплі. Додайте вершкове масло, молоко, тертий сир, сметану та зелень. Посоліть, поперчіть і добре перемішайте.
- Начиніть картопляні човники підготовленим пюре та викладіть їх у форму для запікання. Поставте в духовку на 10-15 хвилин, доки сир не розплавиться і не з’явиться золотиста скоринка.
- Прикрасьте готові човники зеленою цибулею та додайте дрібку чорного перцю. Подавайте гарячими та насолоджуйтесь!
Також зверніть увагу на простий рецепт гречото з італійським шармом.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!