З часником, у вершковому соусі та з грибами: 3 ідеї, як смачно приготувати молоду картоплю в духовці
Ділимося з вами трьома смачнючими рецептами, якими гріх не скористатися у цю пору року

Молода картопля в духовці: 3 рецепти, які нікого не залишать байдужим/Фото: Clark Douglas/Unsplash
Молода картопля - один із найпопулярніших гарнірів в Україні у цю пору року. Ми підготували для вас три прості, але надзвичайно смачні, рецепти приготування цього овоча у духовці: з часником, грибами чи у вершковому соусі.
Молода картопля з часником у духовці
Інгредієнти
- молода картопля – 1 кг;
- рослинна олія – 3 столові ложки;
- часник – половина голівки;
- лавровий лист – 3 штуки;
- розмарин – 1 гілочка (необов’язково);
- сіль, чорний мелений перець – до смаку;
- зелень – за смаком.
Спосіб приготування
- Добре промийте нечищену картоплю, залийте водою, залиште на 15 хвилин, після чого знову помийте.
- Просушіть картоплю на рушнику й у кожній бульбині зробіть кілька проколів ножем.
- Почищені зубчики часнику поріжте на 3 частини кожен.
- Дрібно покришіть розмарин, а лавровий листок розламайте на кілька частин.
- У глибоку миску налийте олію й додайте туди лавровий лист, зелень, розмарин, часник, перець, сіль й добре перемішайте.
- Додайте картоплю до заправки, перемішайте й залишіть на 10 хвилин.
- Викласти картоплю на деко одним шаром. Деко можна застелити фольгою чи пергаментом. Запікати в духовці 30-35 хвилин при температурі 180 градусів.

Як приготувати молоду картоплю у вершковому соусі
Інгредієнти
- картопля – до 1 кг;
- вершкове масло – 2 столові ложки.;
- вершки – 0,5 склянки;
- часник – 2 зубчики;
- твердий сир – 150 г;
- панірувальні сухарі – на власний розсуд;
- сіль та спеції – за смаком.
Спосіб приготування
- Нарізаємо почищену картоплю кружальцями, солимо її й перчимо.
- Змішуємо вершки й вершкове масло. Додаємо сюди також подрібнений часник та натертий на великій терці сир. Замішуємо.
- Змащуємо олією форму для запікання й викладаємо картоплю. Заливаємо вершковою масою.
- Випікаємо у духовці 30 хвилин при температурі 200 градусів. При подачі посипаємо зеленню.
Молода картопля з грибами в духовці
Інгредієнти
- вода – 1 літр;
- олія оливкова – 1 столова ложка;
- печериці свіжі – 150 грам;
- картопля – 300 грам;
- розмарин свіжий – 100 грам;
- часник – 1 зубчик.
Спосіб приготування
- Промиту молоду картоплю варимо у кип'яченій воді не довше 10 хвилин. Виймаємо й просушуємо на рушнику.
- Печериці чистимо, миємо, відрізаємо ніжки, кладемо на паперовий рушник й просушуємо.
- Зубчик часнику почистити та роздавити ножем. Картоплю й печериці щільно викласти на деко. Гілочки свіжого розмарину обробити і викласти на бульби картоплі та печериці.
- Полити картоплю та гриби оливковою олією й відправити запікатися на 15-20 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.
Раніше ми писали, як приготувати голубці з картоплею. В Україні як начинку для голубців використовують м'ясний фарш, але є господині, які готують інший варіант цієї страви.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні