Рисова запіканка з курячою печінкою: як приготувати неймовірно смачну страву
Ця унікальна страва вразить усю вашу родину

Рецепт запіканки з рисом та курячою печінкою/Фото: Рixabay
Неймовірно смачна запіканка може прикрасити стіл на обід або ж вечерю. Для приготування знадобляться інгредієнти, які є у кожного вдома. Пропонуємо приготувати рисову запіканку з курячою печінкою та сиром за простим рецептом.
Запіканка з курячою печінкою та сиром: інгредієнти
- рис - 400 г
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- морква - 1 шт.
- печінка куряча - 400 г
- твердий сир - 100 г
- олія - 2 ст. л.
- часник, зубчики - 2 шт.
- майонез - 2 ст. л.
- молоко - 200 мл
- яйця - 3 шт.
- приправа до плову - 1/2 ч. л.
- панірувальні сухарі - 1 ст. л.
- сіль - за смаком
Спосіб приготування
- Відваріть рис до готовності. Крупа повинна бути сухою, якщо в каструлі залишилась вода, її потрібно вилити. Очистіть цибулю та наріжте невеликими шматочками. Натріть очищену моркву та сир.
- Розігрійте половину олії у сковороді на середньому вогні. Підсмажте протягом 8 хвилин моркву з цибулею. Печінку та очищений часник подрібніть у блендері.
- Змішайте подрібнену печінку з підсмаженими овочами. Додайте сіль. В іншій посудині змішайте майонез, молоко та яйця. Додайте сіль та спеції за смаком.
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Форму для запікання змастіть олією та посипте панірувальними сухарями. Якщо сухарів немає, можна використати манку.
- Викладіть у форму половину рису. Залийте рис половиною суміші майонезу з молоком та яйцями.
- Викладіть печінку з овочами та зверху залишок рису. Вилийте залишок суміші з майонезом.
- Запікайте у духовці протягом 40 хвилин.
- За 10 хвилин до кінця приготування присипте запіканку тертим сиром.
Раніше ми писали, як приготувати мачанку. Пропонуємо рецепт страви, яку обожнюють готувати лемки.
Джерело:
shuba.life
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні