Консервація на зиму: рецепт пікантних огірків по-корейські
Любителі гострого будуть у захваті від цієї закуски

Гострі огірки по-корейськи: рецепт пікантної закуски/Фото: скріншот з відео
Гострі огірки по-корейські – пікантна закуска, яку можна подавати з м’ясними або рибними стравами. Любителі гострого високо оцінять таку консервацію. Закуска також швидко та легко готується.
Огірки по-корейськи з морквою: основні інгредієнти
Огірки – 2 кг.
Морква – 5 шт.
Часник – 5 зубчиків.
Цукор – 100 г.
Сіль – 50 г.
Оцет – 100 мл.
Соняшникова олія – 100 г.
Мелений коріандр – 1 ч. л.
Паприка – 1 ч. л.
Перець червоний мелений – 1 ч. л.
Спосіб приготування
Крок 1. Замочіть огірки на кілька годин у холодній воді, якщо хочете позбутися гіркоти та зробити їх більш хрусткими.
Крок 2. Натріть морку на корейській терці або наріжте ножем на тонкі смужки. Перекладіть моркву в миску і злегка зімніть руками. Огірки наріжте уздовж на довгі та тонкі часточки.
Крок 3. Перемішайте огірки з морквою в глибокій каструлі. Змішайте подрібнений часник, сіль, цукор, і спеції. Замість цієї суміші можна використовувати 20 г готової приправи для моркви по-корейськи.
Крок 4. Спеції залийте соняшниковою олією та оцтом, ретельно перемішайте. Залийте сумішшю овочі й залиште їх на 90 хвилин. За цей час огірки та морква пустять сік.
Крок 5. Простерилізуйте банки й кришки. Салат краще розкласти по маленьких баночках.
Крок 6. Спочатку розкладіть по банках овочі, а потім залийте їх соком, який виділився з овочів. Поставте банки у велику каструлю і залийте водою так, щоб вона покрила банки на 2/3. Прокип'ятіть банки в каструлі 15 хвилин.
Крок 7. Огірки по-корейські готові! Закрутку можна поставити в темне прохолодне місце.
Читайте три рецепти приготування капусти по-корейські. Ви дізнаєтеся як приготувати закуску з білокачанної, пекінської та цвітної капусти.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!