Традиційна різдвяна випічка: рецепт медово-імбирного печива
Це печиво можна зберігати до 3 місяців

Рецепт медово-імбирного печива/Фото: Unsplash
Класичне медово-імбірне печиво вважається одним із атрибутів різдвяних та новорічних свят. Ця випічка дуже смачна, ароматна та привабливо виглядає. Кориця та імбир продовжують термін зберігання печива, тому, якщо додати їх більше, таке печиво можна зберігати до 3 місяців.
Після приготування ви можете прикрасити печиво глазур'ю різних кольорів. Це перетворить приготування на веселу розвагу, якою можна зайняти дітей.
Рецепт медово-імбирного печива: інгредієнти
- мед – 100 г
- цукор – 150 г
- вершкове масло – 100 г
- яйця – 1,5 шт
- борошно – 360 г
- сода – 0,5 ч. л
- сіль – щіпка
- спеції (кориця, мелений імбир) – по 1 ч. л
- цедра 1\2 лимона\лайма
- цедра 1\2 апельсину

Спосіб приготування медово-імбирного печива:
- У сотейнику змішати мед та спеції. Поставити на вогонь та нагріти, щоб маса стала рідкою.
- Зняти з вогню, додати вершкове масло і перемішати.
- Додати соду, перемішати.
- Яйця збити із цукром в пишну піну і налити в медову масу. Перемішати дерев'яною лопаткою.
- Просіяне борошно додати в масу і вимішати тісто руками. Загорнути в плівку і покласти в холодильник на 2 години. Тісто після замішування може здатися дуже рідким, але не слід додавати до нього ще більше борошна. Після того, як воно полежить у холодильнику, стане щільнішим.
- Готове тісто тонко розкотити та вирізати печиво потрібної форми.
- Викласти на пергамент і випікати за температури 180-190 градусів до золотистого кольору.
В умовах війни з державою-терористом доводиться жити за періодичних тривалих відключень електроенергії. Раніше ми ділилися простим рецептом незабутнього сметанника, який доводить, що кулінарні шедеври можна створювати без світла.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!