Італійський суп ріболіта: рецепт пісної страви для всієї родини
Рецепт знадобиться не лише для людей, які дотримуються посту

Готуємо пісний суп з квасолі/Фото: unsplash
Італійський суп ріболіта славиться неймовірним смаковим різноманіттям. Кухар із Британії Джеймі Олівер приготував свою версію, використовуючи квасолю. Пропонуємо і вам повторити цю страву на власній кухні.
Інгредієнти
- квасоля - 300 г
- лавровий лист - 1 шт.
- томати - 1 г
- картопля - 1 шт.
- цибуля червона - 2 г
- морква - 2 г
- часник, зубчики - 3 шт.
- селера, стебла - 3 шт.
- олія соняшникова рафінована - за смаком
- приправа чилі гостра - 1/4 ч. л.
- консервовані томати у власному соку - 400 г
- червоноголова капуста - 300 г
- сухарики - 50 г
Спосіб приготування
- Покладіть квасолю з лавровим листом у воду.
- Подрібніть 1 свіжий помідор. Очистіть картоплю та наріжте кубиками. Додайте томати та картоплю в каструлю до квасолі та протушкуйте 25 хвилин, поки квасоля не стане м'якою.
- Злийте майже усю воду, а лавровий лист, помідор та картоплю викиньте.
- Очистіть і дрібно наріжте цибулю, моркву та часник. Обріжте і дрібно наріжте селеру. Використовуйте при приготуванні сухарики без присмаку або черствий хліб.
- Розігрійте у каструлі оливкову олію. Додайте подрібнені овочі та сушений чилі. Готуйте на невеликому вогні до м'якості овочів.
- Додайте помідори і доведіть до кипіння. Додайте в каструлю відварену квасолю з невеликою кількістю рідини, в якій вона готувалася, і знову доведіть суміш до кипіння.
- Додайте сухарики або черствий хліб. Потім дрібно наріжте та додайте у каструлю капусту.
- Суп має вийти густим, але не сухим. Консистенцію можна регулювати, додаючи воду.
Раніше ми писали рецепт дерунів з сиром. Деруни, приготовані за цим рецептом, вважаються коронною стравою Житомира та околиць.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні