Ідеальні крильця барбекю: рецепт, який підкорює і мангал, і духовку
Рецепт хрустких крилець

Ідеальні крильця барбекю: рецепт, який підкорює і мангал, і духовку / Фото: УНІАН
З настанням літа все більше українців прагнуть втекти з міста, на природу, до мангалу. Аромат диму, жар вугілля і свіже повітря роблять навіть прості страви особливими. Курячі крильця барбекю – справжній хіт сезону. Вони соковиті, пряні, з хрусткою скоринкою – ідеальний варіант для будь-якого виїзду. А якщо погода зрадить, той самий результат легко досягти й у духовці.
Інгредієнти:
- 25 курячих крилець
- 5 ст. л. соусу барбекю
- 10 ст. л. соєвого соусу
- 5 ч. л. меленої паприки
- 2 ст. л. аджики
- 2 ч. л. сухої аджики
- 5 зубчиків часнику
- 2 ч. л. чорного меленого перцю
- кунжут і свіжа петрушка – для подачі
Спосіб приготування:
- Підготовка м’яса.
Ретельно промийте крильця, обсушіть паперовим рушником. Перекладіть у глибоку миску. - Маринад зі смаком літа.
Додайте соєвий і барбекю соуси, аджику (звичайну й суху), подрібнений часник, паприку й чорний перець. Перемішайте так, щоб маринад повністю покрив кожне крильце. Залиште на 1 годину. Готування на вогні або в духовці.
Якщо ви на природі – розпаліть вогонь і підготуйте мангал. Викладіть крильця на решітку й смажте 20–25 хвилин, періодично перевертаючи та поливаючи залишками маринаду для глянцю і смаку.Якщо на вулиці дощ – не проблема: викладіть крильця на решітку або деко, запечіть у розігрітій до 200°C духовці приблизно 25 хвилин, також періодично поливаючи соусом.
- Фінальний штрих.
Готові крильця викладіть на тарілку, посипте кунжутом і рубаною петрушкою – це додасть і аромату, і краси.
Секрет успіху цього рецепта – у глибокому маринаді, балансі спецій і тому самому “димному” дусі літа. А ще – у компанії, з якою ви це смакуєте.
Читайте також: Яловичина в пиві: рецепт неповторного Гіннесс Пай.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!