Ніжна свинина у пікантному соусі, що змінює уявлення про "домашнє". Реберця для всієї сім’ї
Рецепт свинних реберець

Ніжна свинина у пікантному соусі, що змінює уявлення про "домашнє". Реберця для всієї сім’ї / Фото: Сookpad
Отримаєте справжню насолоду, коли спробуєте ці реберця – соковиті, ароматні, з пікантним соусом на основі квасу та вершкового масла. Ідеально для вечері з родиною або коли хочеться вразити гостей чимось незвичайним.
Інгредієнти (на 6 порцій):
Для ребер:
- 1 кг свинячих ребер;
- 1 л темного квасу;
- 3 зубчики часнику;
- 1 ч. л. хмелі-сунелі;
- 1 ч. л. орегано;
- 1 ч. л. солі;
- Олія для обсмажування.
Для соусу:
- 300 мл квасу (той, у якому запікали ребра);
- 1 ст. л. меду;
- 50 г вершкового масла;
- 2 ст. л. борошна.
Приготування
- Підготовка м’яса: Промийте ребра, зніміть плівку, наріжте порційно. Додайте сіль, подрібнений часник і хмелі-сунелі, перемішайте. Обсмажте на сковороді до рум’яної скоринки.
- Запікання: Перекладіть ребра у форму для запікання, посипте орегано, залийте 1 літром квасу. Запікайте в духовці при 180°C протягом 1,5 години.
- Соус: В окремій посудині змішайте вершкове масло з борошном – вийде крихта. Злийте рідину з форми після запікання в сотейник, випарюйте 15 хвилин. Додайте мед, потім частинами – масляну крихту, постійно помішуючи. Дайте соусу трохи покипіти до загустіння.
- Подача: Викладіть ребра на тарілку, полийте соусом і посипте сухарями з батона.
Смачного!
Ця страва чудово поєднує традиційні смаки з несподіваною родзинкою – ідеально, коли хочеться домашнього тепла, але з гастрономічною інтригою.
Читайте також: Пиріжки, що пахнуть дитинством: ніжні всередині – рум’яні ззовні.
Джерело:
Сookpad
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні