ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ніжна свинина у пікантному соусі, що змінює уявлення про "домашнє". Реберця для всієї сім’ї

Різне 09:00 - 10 травня 2025

Рецепт свинних реберець

Ніжна свинина у пікантному соусі, що змінює уявлення про "домашнє". Реберця для всієї сім’ї

Ніжна свинина у пікантному соусі, що змінює уявлення про "домашнє". Реберця для всієї сім’ї / Фото: Сookpad

Отримаєте справжню насолоду, коли спробуєте ці реберця – соковиті, ароматні, з пікантним соусом на основі квасу та вершкового масла. Ідеально для вечері з родиною або коли хочеться вразити гостей чимось незвичайним.

Інгредієнти (на 6 порцій):

Для ребер:

  • 1 кг свинячих ребер;
  • 1 л темного квасу;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 ч. л. хмелі-сунелі;
  • 1 ч. л. орегано;
  • 1 ч. л. солі;
  • Олія для обсмажування.

Для соусу:

  • 300 мл квасу (той, у якому запікали ребра);
  • 1 ст. л. меду;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 ст. л. борошна.

Приготування

  • Підготовка м’яса: Промийте ребра, зніміть плівку, наріжте порційно. Додайте сіль, подрібнений часник і хмелі-сунелі, перемішайте. Обсмажте на сковороді до рум’яної скоринки.
  • Запікання: Перекладіть ребра у форму для запікання, посипте орегано, залийте 1 літром квасу. Запікайте в духовці при 180°C протягом 1,5 години.
  • Соус: В окремій посудині змішайте вершкове масло з борошном – вийде крихта. Злийте рідину з форми після запікання в сотейник, випарюйте 15 хвилин. Додайте мед, потім частинами – масляну крихту, постійно помішуючи. Дайте соусу трохи покипіти до загустіння.
  • Подача: Викладіть ребра на тарілку, полийте соусом і посипте сухарями з батона.

Смачного!
Ця страва чудово поєднує традиційні смаки з несподіваною родзинкою – ідеально, коли хочеться домашнього тепла, але з гастрономічною інтригою.

Читайте також: Пиріжки, що пахнуть дитинством: ніжні всередині – рум’яні ззовні.

Джерело: Сookpad

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин