Пряний, трохи дивний, але шалено смачний – суп з фрикадельками, який ламає кулінарні правила
Рецепт класного супу

Пряний, трохи дивний, але шалено смачний – суп з фрикадельками, який ламає кулінарні правила / ФОТО: cookpad
Цей суп ви точно пам’ятаєте ще з дитинства. Але йому можна дати нове життя – з ароматними фрикадельками, зеленню, нотками песто та чилі. Простий, але з несподіваним смаком!
Інгредієнти:
Для фрикадельок:
- Яловичий фарш – 200 г;
- Яйце – ½ шт.;
- Панірувальні сухарі (можна панко) – 1 ст. л.;
- Песто – 1 ст. л.;
- Листя базиліку – 2 шт., подрібнити;
- Листя кінзи – 2 шт., подрібнити;
- Сіль, перець, сушений часник і мелене насіння коріандру – по дрібці.
Для бульйону:
- Вода – 500 мл;
- Цибуля – ½ шт.;
- Кінза та базилік – по кілька стебел;
- Часник – 2 зубчики;
- Чилі – 2 кружечки;
- Духмяний перець – 2–3 горошини;
- Сіль – за смаком.
Інше:
- Морква – ½ середньої, нарізана середнім кубиком;
- Вермішель-павутинка – жменя;
- Додаткова кінза – для подачі.
Приготування:
- Фарш: Змішайте всі інгредієнти для фрикадельок, добре вимісіть. Сформуйте кульки довільного, але однакового розміру. Обсмажте їх до легкої скоринки. Всередині вони можуть залишитися сируватими – доваряться в супі.
- Бульйон: У киплячу воду додайте цибулю, зелень, часник, чилі, духмяний перець і сіль. Варіть 15 хвилин, потім процідіть.
- Овочі: До чистого бульйону додайте моркву, варіть до м’якості – 10–15 хвилин.
- Збірка: Додайте вермішель та фрикадельки, варіть ще 5 хвилин.
- Подача: Розлийте по тарілках, притрусіть свіжою кінзою. Можна додати ще краплю песто або лимонного соку для пікантності.
Читайте також: Рецепти на будній вечір: Томатний суп із 5 інгредієнтів.
Джерело:
Сookpad
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні