До пісного столу і не тільки: рецепт салату з буряка та стручкової квасолі
Багатий на вітаміни та дуже смачний

Рецепт салату з буряка та стручкової квасолі
Простий і швидкий у приготуванні салат із буряка та стручкової квасолі стане вашим улюбленим вибором. Ця страва не лише корисна, але й підійде для тих, хто дотримується посту.
Інгредієнти:
- 400 г стручкової квасолі
- 400 г вареного або запеченого буряка
- 1-2 ст.л кунжуту
- 4 ст.л гарбузового насіння
- 1 ч.л лимонного соку
- 2-3 зубчики часнику
- оливкова олія
- сіль, перець
Приготування:
- буряк відварюємо або запікаємо, очищуємо від шкірки, нарізаємо кубиками 0,5 см, викладаємо у салатник
- на сухій сковороді обсмажуємо гарбузове насіння до потріскування, додаємо до буряку
- кунжут підсушуємо на сковороді і теж додаємо до салату
- на розігріту сковороду додаємо 1 ст.л оливкової олії, викладаємо квасолю і готуємо, помішуючи, доки вона розморозиться і трохи підсмажиться
- додаємо тертий часник, солимо, перчимо і обсмажуємо ще 2-3 хвилини
- перекладаємо квасолю до буряків, збризкуємо лимонним соком, додаємо оливкову олію, перемішуємо
- подаємо у теплому чи холодному вигляді
Такого ви ще не куштували: готуємо традиційний поліський дерун
Джерело:
Тетяна Юшина
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні