Коли гості на порозі: відкритий пиріг "п'ятихвилинка"
Тісто замішувати не потрібно

Відкритий пиріг "п'ятихвилинка"/Фото: ukr.media
Без метушні, без замісу, найкраще, коли гості на порозі! Швидко, смачно, ситно, а за смаком не поступається справжній піці. Готуйте такий відкритий пиріг "п'ятихвилинка" коли немає часу. Дуже смачно і вкрай просто!
Інгредієнти:
Для тіста
- кефір -250 мл
- яйце - 1 шт
- сіль -½ ч.л
- цукор -⅓ ч.л
- розпушувач -1 ч.л
- рослинна олія -1 ст.л
- борошно -160 г
Для начинки
- кетчуп - 2-3 ст.л
- шинка - 100 г
- гриби печериці - 2-3 шт
- сир моцарела для піци - 150 г (або інший твердий сир)
Приготування:
Отже, розпочинаємо. У миску наливаємо кефір кімнатної температури, розбиваємо яйце, додаємо сіль, цукор. Все перемішуємо. Відміряємо борошно, додамо до нього розпушувач, перемішаємо і додамо борошно з розпушувачем у кефір з яйцем, перемішуємо, тісто має вийти як густа сметана. Можливо, знадобиться ще борошна, все залежить від розміру яйця та кефіру.
Тісто готове, беремо деко змащуємо рослинною олією, деко у мене розміром 32х25 см. Переливаємо тісто і рівномірно розподіляємо, змащуємо кетчупом або томатною пастою або томатним соусом.
Начинку можна використовувати будь-яку, за своїм смаком, у мене сьогодні шинка з грибами. Поріжемо шинку на 4 частини і поріжемо гриби на пластинки. Кладемо зверху на тісто. Ставимо в духовку випікаємо при 200 градусах 10-15 хвилин, потім дістаємо і посипаємо тертим сиром, у мене сир моцарела для піци, можна взяти будь-який твердий сир. Ставимо ще в духовку на 5-10 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці. Смачного!
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!