Зелена спокуса: ніжні кабачки з бринзою та ароматом лісу
Рецепт кабачків

Зелена спокуса: ніжні кабачки з бринзою та ароматом лісу / Фото: Сookpad
Коли на ринку з'являються кабачки й свіжа черемша, саме час приготувати щось особливе. Простий, але вишуканий рецепт – запечені кабачки з бринзою та черемшею – порадує і тих, хто стежить за фігурою, і справжніх гурманів.
Інгредієнти (на 1 деко):
- 1,8 кг кабачків
- 1,5 ч. л. солі
- 2 ч. л. італійських трав
- 2 ч. л. приправи до картоплі
- 2 ч. л. сушених томатів
- 3 ст. л. олії
- 50 г бринзи
- ½ пучка черемші
Процес приготування (1,5 години):
- Кабачки помити, обрізати кінчики. Розрізати кожен овоч навпіл впоперек, а потім – на 6-8 скибочок. Посолити та залишити на 20 хвилин, щоб пустили сік.
- Злити зайву рідину. Додати спеції, сушені томати та олію. Ретельно перемішати.
- Викласти скибочки на деко, застелене рукавом для запікання.
- Поставити деко в холодну духовку на нижній рівень. Увімкнути режим верх/низ/конвекція, температуру – 200°С. Запікати 60 хвилин.
- Через 20 хвилин перемістити деко на середній рівень і запікати ще 15–20 хвилин.
- Дістати кабачки, посипати розкришеною бринзою та нарізаною черемшею. Знизити температуру до 150°С, перемістити деко на верхній рівень і запікати ще приблизно 15 хвилин.
Результат – неймовірно ароматна, соковита страва з вершковими нотками бринзи та весняною свіжістю черемші. Смачного!
Читайте також: Яловичина в пиві: рецепт неповторного неповторного Гіннесс Пай.
Джерело:
Сookpad
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні