ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Зелена спокуса: ніжні кабачки з бринзою та ароматом лісу

Різне 21:29 - 22 травня 2025

Рецепт кабачків

Зелена спокуса: ніжні кабачки з бринзою та ароматом лісу

Зелена спокуса: ніжні кабачки з бринзою та ароматом лісу / Фото: Сookpad

Коли на ринку з'являються кабачки й свіжа черемша, саме час приготувати щось особливе. Простий, але вишуканий рецепт – запечені кабачки з бринзою та черемшею – порадує і тих, хто стежить за фігурою, і справжніх гурманів.

Інгредієнти (на 1 деко):

  • 1,8 кг кабачків
  • 1,5 ч. л. солі
  • 2 ч. л. італійських трав
  • 2 ч. л. приправи до картоплі
  • 2 ч. л. сушених томатів
  • 3 ст. л. олії
  • 50 г бринзи
  • ½ пучка черемші

Процес приготування (1,5 години):

  1. Кабачки помити, обрізати кінчики. Розрізати кожен овоч навпіл впоперек, а потім – на 6-8 скибочок. Посолити та залишити на 20 хвилин, щоб пустили сік.
  2. Злити зайву рідину. Додати спеції, сушені томати та олію. Ретельно перемішати.
  3. Викласти скибочки на деко, застелене рукавом для запікання.
  4. Поставити деко в холодну духовку на нижній рівень. Увімкнути режим верх/низ/конвекція, температуру – 200°С. Запікати 60 хвилин.
  5. Через 20 хвилин перемістити деко на середній рівень і запікати ще 15–20 хвилин.
  6. Дістати кабачки, посипати розкришеною бринзою та нарізаною черемшею. Знизити температуру до 150°С, перемістити деко на верхній рівень і запікати ще приблизно 15 хвилин.

Результат – неймовірно ароматна, соковита страва з вершковими нотками бринзи та весняною свіжістю черемші. Смачного!

Читайте також: Яловичина в пиві: рецепт неповторного неповторного Гіннесс Пай.

Джерело: Сookpad

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин