RU UA
1

Стародавній рецепт королівської сім'ї: Камілла Паркер-Боулз розповіла, як приготувати вишуканий торт

Рецепти 18:18 - 09 березня 2023

Дружина принца Чарльза III вміє готувати улюблений десерт королеви Вікторії

Рецепт торта від Камілли Паркер-Боулз/Фото: Getty Images

Рецепт торта від Камілли Паркер-Боулз/Фото: Getty Images

Дружина короля Великої Британії Камілла Паркер-Боулз шанує давні традиції королівської сім'ї. Це стосується не тільки історії та культури, а й кулінарії. Королева-консорт вміє готувати улюблений десерт королеви Вікторії.

Камілла організовує книжкові читання в будинках престарілих. На одному із заходів королева-консорт поділилася рецептом королівського десерту — улюбленого торта королеви Вікторії.

Рецепт торта від Камілли Паркер-Боулз: інгредієнти

Для бісквіту:

  • 110 г просіяного пшеничного борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 110 г м'якого маргарину чи вершкового масла кімнатної температури
  • 110 г цукрової пудри
  • 2 великі яйця
  • 2-3 краплі чистої ванільної есенції

Для начинки й декору:

  • просіяна цукрова пудра для прикраси верхнього коржа
  • лимонний сир або варення (також можна вибрати ягоди або іншу начинку на ваш вибір)
  • за бажанням до начинки можна додати збиті вершки

Спосіб приготування торта від Камілли Паркер-Боулз:

  1. Розігрійте духовку до 170°C. Підготуйте дві форми для коржів глибиною не менше 2,5 см і діаметром приблизно 18 см. Злегка змастіть вершковим маслом і постеліть листи пергаменту.
  2. У велику миску просійте борошно та розпушувач, додайте решту інгредієнтів, поступово збиваючи їх електричним вінчиком до однорідності.
  3. Якщо суміш занадто густа — не вислизає з дерев'яної ложки, коли стукаєш нею по стінці миски, додайте 1-2 чайні ложки теплої води та знову збийте масу.
  4. Розділіть тісто на дві частини та помістіть їх у дві підготовлені форми. Вирівняйте й випікайте коржі на середній полиці духовки близько 30 хвилин.
  5. Коли коржі будуть готові, залиште їх у формах приблизно на 30 секунд, потім ослабте краї та переверніть коржі на решітку для охолодження. Зніміть паперову основу лише тоді, коли коржі повністю охолонуть.
  6. Змастіть один із коржів будь-якою начинкою, яка вам до душі — джемом зі свіжими вершками, нутелою або будь-якою іншою начинкою на ваш вибір. Накрийте другим коржем, щоб вийшов сендвіч.
  7. Верхній корж посипте цукровою пудрою.

В одній зі сцен у фільмі "Спенсер: Таємниця принцеси Діани" слуга озвучив список страв, які подадуть до столу королівській сім'ї на обід. Прозвучала назва десерту, який ми пропонуємо вам приготувати на своїй кухні. Ділимося рецептом айвового жиле.

Джерело: Town and Country

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин