ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Грузія на тарілці: як приготувати легендарний салат із горіхами вдома

Різне 21:52 - 16 червня 2025

Смак, що підкорив Кавказ

Грузія на тарілці: як приготувати легендарний салат із горіхами вдома

Грузія на тарілці: як приготувати легендарний салат із горіхами вдома / Фото: УНІАН

Соковиті овочі, ароматні горіхи та пряна зелень – знаменитий грузинський салат із горіховою заправкою смакує як справжня кулінарна подорож до Тбілісі. Ця страва не лише проста у приготуванні, а й чудово доповнить будь-який літній стіл. Пропонуємо перевірений рецепт – класичний і розширений – щоб обрати свій ідеальний варіант.

Деталі

Класичний грузинський салат із горіховою пастою

Інгредієнти:

  • 2 огірки
  • 1 помідор
  • 1 фіолетова цибулина
  • Пучок кінзи (або петрушки – якщо не любите кінзу)
  • Жменя волоських горіхів
  • Сік ½ лимона
  • 2–3 зубчики часнику
  • Сіль – за смаком

Приготування:

  1. Добре вимийте овочі та зелень. Цибулю та часник очистіть.
  2. Наріжте огірки, помідори та цибулю – не дуже дрібно, але зручно для їжі. Перекладіть у глибоку миску.
  3. У чашу блендера покладіть горіхи, зелень, часник та сік лимона. Подрібніть усе до стану ароматної пасти.
  4. Додайте пасту до овочів, присоліть і ретельно перемішайте.
  5. Дайте салату настоятися 5–10 хвилин перед подачею – і насолоджуйтесь!

Грузинський салат з міксом овочів і листям салату

Інгредієнти:

  • 375 г помідорів
  • 270 г огірків
  • 180 г болгарського перцю
  • 70 г червоної цибулі
  • 50 г салатного міксу (будь-який на ваш смак)
  • 2–3 гілочки петрушки
  • 2 зубчики часнику
  • 80 г волоських горіхів
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. винного або яблучного оцту
  • 1 ч. л. хмелі-сунелі
  • Свіжий чилі – за смаком
  • Сіль, чорний перець – за смаком

Приготування:

  1. Цибулю наріжте півкільцями, підсоліть і замаринуйте в оцті на 10 хвилин.
  2. Наріжте помідори, огірки та перець зручними шматочками. Додайте до великої миски разом із листям салату.
  3. Підсушіть горіхи на сухій пательні й подрібніть. Наріжте часник і чилі.
  4. Додайте горіхи, спеції, часник, зелень і мариновану цибулю до овочів. Полийте все оливковою олією.
  5. Перемішайте салат, дайте настоятися кілька хвилин і подавайте на стіл.

Якщо салат подається на святковий стіл – додайте зверху кілька цілих горіхів і гілочку петрушки для краси.

Читайте також: Аромат Сходу: Пряна чечевиця з кокосовим молоком та імбиром.

Джерело: УНІАН

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин