Оригінальне меню на Новий рік 2025: 7 страв, які прикрасять святковий стіл
Ці страви обов'язково потішать гостей

7 оригінальних страв на Новий рік 2022/Фото: Рixabay
Новорічний стіл - це не лише причина зустрітися із друзями і родичами, а й хороший спосіб похизуватися своїми кулінарними талантами. Щоб гості були приємно здивовані, пропонуємо 7 оригінальних страв, які прикрасять ваш святковий стіл.
Домашня піца із грушею

Інгредієнти
- Борошно - 2 склянки
- Яйця - 2 шт.
- Молоко - 0,5 склянки
- Сіль - 1 ч. л.
- Оливкова олія -2 ст. л.
- Пармезан - 50 г
- Горгондзола - 100 г
- Моцарела - 100 г
- Груші - 2 шт.
- Подрібнені волоські горіхи - 2 ст. л.
- Лимонний сік - 1 ч. л.
Спосіб приготування
- Змішати просіяне борошно із сіллю, зробити гірку з поглибленням в центрі.
- Яйця збити з теплим молоком, додати оливкову олію. Поступово ввести молочно-яєчну суміш в борошно і вимісити еластичне тісто.
- Сформувати з нього кулю, загорнути у вологий рушник і залишити на 15 хв.
- Розкачати тісто в тонкий пласт і перекласти на застелене пекарським папером деко, зробити невеликі бортики.
- Розкласти по поверхні тонкі скибочки моцарели, груші, скропити лимонним соком. Посипати піцу подрібненими горіхами, тертим пармезаном.
- Випікати при температурі 220 °C 10-12 хвилин, поки не розплавиться сир.
- Посипати розкришений сир горгондзола і знову поставити в духовку на 5 хвилин.
Рулет із лаваша з крабовими паличками

Інгредієнти
- Крабові палички - 150-200 г
- 2 яйця
- Огірки свіжі - 2 шт.
- Листя салату - 5 шт.
- Майонез за смаком.
Спосіб приготування
- Почистити яйця та огірки. Усе подрібнити на кубики.
- Лист лаваша змастити тонким шаром майонезу (можна без нього). Викласти начинку в кілька рядів.
- Акуратно загорнути лаваш і поставити у холодильник на годину.
Рулети із лаваша - швидка та оригінальна закуска. Начинка може бути різною, наприклад із сиром, грибами чи із м'ясним фаршем.
Бутерброди із копченим лососем

Інгредієнти
- Копчений лосось - 110 г
- Житній хліб
- Кріп - 35 г
- Вершковий сир - 55-60 г
Спосіб приготування
- У блендері збити вершковий сир та зелень. Дрібно нарізати кріп.
- Із житнього хліба видавити кружечки, наприклад, за допомогою звичайного стакана.
- Кожен шматочок змастити вершковим сиром із зеленню. Скрутити філе копченого лосося. Поставити зверху намазки. Прикрасити дрібно нарізаним кропом.
Бутерброди з буряком та оселедцем

Інгредієнти
- Оселедець - 260-280 г
- Відварений буряк - 275 г
- Майонез - 60 г (можна взяти інший соус)
- Житній хліб
- Часник - 2 зубчика
- Кріп для прикраси
Спосіб приготування
- Натерти буряк на дрібній терці. Часник пропустити через прес. Перемішати буряк, часник та майонез.
- Змастити хліб буряковою масою. Зверху викласти філе оселедця. Прикрасити за бажанням зеленню.
Фруктовий салат (6 порцій)

Інгредієнти
- 1 груша
- 1 яблуко
- Половина апельсина
- 1 банан
- 1 ківі
- Грецькі горіхи - 100 г
- Збиті вершки за смаком
Спосіб приготування
- Подрібнити усі фрукти на маленькі шматочки.
- Викласти шарами грушу, яблуко, банан, апельсин, ківі. Посипати подрібненими горіхами.
- Можна залити збитими вершками за смаком.
- Перед подачею поставити у холодильник.
Солодкий рулет без випічки

Інгредієнти
- Сир - 400 г
- 1 банан
- Молоко - 100 мл
- Печиво - 50 г
- Какао-порошок - 1-2 ст. л.
- Мед - 1-2 ст. л.
Спосіб приготування
- Подрібнити печиво на маленькі шматочки.
- В печиво додати молоко і какао-порошок. Розмішати і дати печиву розм'якнути декілька хвилин.
- Додати до сиру мед за смаком і добре перемішати.
- Викласти масу з печива на харчову плівку. Далі викласти сирну масу. На край покласти банан.
- Загорнути все в рулет. Поставити у холодильник на декілька годин.
Глінтвейн (на 1 літр сухого червоного вина)

Інгредієнти
- 4 солодкі мандарини
- 2 склянки яблучного соку
- 4 столові ложки темного рому
- 5 столових ложок меду
- 4 зернятка кардамону
- 3 палички кориці
Спосіб приготування
- Розтерти спеції і залити медом.
- Повільно нагріти вино із соком і ромом. Додати туди порізані мандарини, мед зі спеціями і добре розмішати.
- На малому вогні прогрівати глінтвейн не менше 30 хвилин. Не потрібно доводити його до кипіння.
Із напоїв для новорічного столу підійдуть також гранатовий пунш і гарячий шоколад із ромом.
Раніше ми писали, як приготувати традиційні японські оладки.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!