RU UA
1

Як знизити ризик появи раку грудей: поради по харчуванню

Здоров'я 20:35 - 14 серпня 2023

Ключову роль відіграє розчинна клітковина

Як знизити ризик появи раку грудей: поради по харчуванню

Як знизити ризик появи раку грудей: поради по харчуванню / фото: pixabay

Вчені провели понад 20 великих досліджень, аби виявити яким чином вживання певних продуктів впливає на рак молочної залози. 

Деталі

Детальні результати опубліковані в журналі Cancer, який видає Американське онкологічне товариство.

Вчені використовували найбільшу бібліографічну базу статей з медичних наук MEDLINE а також базу даних Excerpta Medica (EMBASE). Основним завданням було з’ясувати зв’язок між споживаними продуктами і частотою виникнення раку молочної залози.

Як виявилося, у всіх дослідженнях спостерігався стійкий зв’язок між споживанням продуктів з високим вмістом клітковини і зниженням захворюваності на рак молочної залози. Жінки, які дотримувалися дієти з високим вмістом продуктів, багатих клітковиною, мали нижчий ризик захворювання на рак.

Ключову роль відігравала розчинна клітковина. Автори дослідження зробили висновок, що кількість розчинних волокон в раціоні обернено пропорційна ризику розвитку раку молочної залози.

Розчинна клітковина міститься в таких продуктах, як овес і ячмінь, боби і горох, цільні зерна, горіхи і насіння, а також фрукти і овочі.

Також група міжнародних учених шукала ліки проти старіння. У спробах знайти проривне рішення вони вирішили поєднати дві кровоносні системи старих і молодих особин мишей.

Джерело: Novamed

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин